Chicago Marathon

Loppinfo

LOPPINFO CHICAGO MARATHON 2019

Nedanstående är viktig information gällande loppet och nummerlappsutdelningen.

STARTBEVIS

Startbevis kommer mailas direkt till er från arrangören i slutet på september. Kontakta oss om ni inte fått det i början på okt.

NUMMERLAPPSUTDELNINGEN/EXPO

I nummerlappspaketet ingår nummerlapp och säkerhetsnålar, tidtagningschip, bagageinlämningslapp, Nike löpar t-shirt och en påse att ha sina saker i vid ev. inlämning av saker vid loppstart.

För att hämta ut sitt startnummer behöver ni giltig legitimation med foto och startbeviset.

För er som vill ta er till mässan själva är öppettiderna följande:

Fredag 5:e oktober 9-20 och lördag 6:e oktober kl. 9-18.

Adress: Mc Cormick Place Convention Center. Adress: 2301 S. Martin Luther King Dr, Chicago.

För dem som vill åker vi dit gemensamt på fredagen. Se programmet för träfftid. Observera att det är upp till var och en att hämta ut sin egen nummerlapp.

STARTEN/LOPPET

Hotellen ligger perfekt belägna till start och mål. Drygt 1 km från start och mål. Vi går till starten gemensamt, se program för tid.

Första starten för loppet är kl. 7.30 (endast kvalificerade löpare), andra starten 8.00 och tredje starten 8.35. Du ser på din nummerlapp vilken start du är i.  

Väskinlämning kommer finnas vid starten för dem som vill lämna in eventuella överdragskläder och annat. Ett tips för dig som inte vill lämna in kläder är att ta med en gammal värmande tröja att ha vid start som du sedan kan kasta bort.

Det finns cirka 20 stycken vätskestationer med vatten eller sportdryck (Lemon-Lime Gatorade Endurance Formula), toaletter och medicinsk hjälp längst banan. Frukt (banan) finns på 2 ställen efter 20 km passering. Gatorade Endurance Energy Gels kommer delas ut vid ett tillfälle vid ca 28 km. Se bankartan för exakta placeringar. Kilometer anvisningar finns var 5:e kilometer längst hela banan. Efter 6 h och 30 min släpps trafiken på banan på igen.

Banan är flack och totalt har fyra världsrekord satts på banan. Banrekordet idag är 2:03:45 (Dennis Kimetto) och 2:17:18 (Paula Radcliffe). Publiken är fantastisk, arrangören räknar med 1,7 miljoner åskådare längst med banan som går genom 29 olika grannskap i Chicago.

Temperaturen 11:e oktober ligger i snitt på max 17 grader och minimum 8 grader.

Banprofil 

MÅLET

Efter målgång får du en påse med snacks. Om du lämnat in överdragskläder hämtar du dem sen i den förvaringsbuss du lämnade in dem i. Ingen gemensam samling efter loppet utan du går själv tillbaka till hotellet. Målet är i Grant Park ca 1 km från hotellen.

Direkt efter målgången anordnar arrangören ett trevligt post-race party som alla som har sprungit och är över 21 år gamla är välkomna att delta i. Här kommer det finnas liveband och öl, dryck plus mat att köpa.

Lycka till och njut av dagen och loppet!

Vi önskar dig en härlig och minnesvärd resa och lycka till på loppet!

Springtime

 

TCS New York City Marathon

Bokning 2021 / Förhandsanmälan 2022 är öppen. Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. ...
FRÅN 2 000 SEK

Berlin Marathon

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk. ...
FRÅN 2 000 SEK

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 2 000 SEK