Om Resan

Chicago Marathon

Förhandsanmälan till 2020 och 2021-års lopp är öppen.


Chicago Marathon 2020

Loppdag: 11 oktober
Paketpris från: 17 700 kr 
Ingår i Marathon Majors: Ja 

The Bank of America Chicago Marathon är känt för sin snabba bana. Här har bland annat 4 världsrekord satts, ett flertal nationella rekord och massor av personliga rekord.

Start och mål är i trevliga Grant Park. Cirka 1,7 miljoner åskådare hejar ivrigt på löparna i de 29 ”neighborhoods” som man springer genom. Starten har tidigare delats upp i 2 waives men 2013 var det en start för alla men man står givetvis i sin egen fålla vilket gör att står man långt bak så tar det en stund innan man passerar startlinjen.

Vi har med oss erfarna ledare på resan. 

Chicago är en av USA:s trevligaste städer. Attraktivt beläget vid Lake Michigan ligger metropolen Chicago, med såväl småbåtshamnar och stora grönområden som några av världens högsta byggnader.

Chicago är en idealisk stad för en weekendresa. Utbudet är rikt på allt från kultur, bra restauranger, varierad shopping och ett spännande nöjesliv. Chicago ligger i delstaten Illinois och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland bor det nästan 10 miljoner invånare. Detta gör Chicago till USA:s tredje största stad.

Staden var under lång tid det största immigrantcentret för svenskarna. Det sägs att staden byggts av svenskar! Av de gamla svenskområdena finns idag bara Andersonville kvar. 

 

Instruktörer på plats

  • Camilla Rahm

  • Janicke Bråthe

  • Andreas Grøgaard

TCS New York City Marathon
01 nov 2020

Stort 50-årsjubileum - 2020! Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest...

Berlin Marathon
27 sep 2020

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk.

Paris Marathon
05 apr 2020

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.


Laddar bokning