Kapstaden Marathon

Program

Taffelberget by Night

Taffelberget by Night

Preliminärt program.

Onsdag 12 okt:
Avresa med nattflyg till Kapstaden.

Torsdag 13 okt:
Ankomst till Kapstadens flygplats på förmiddagen.
Från flygplatsen tas du på en kort guidad tur genom Kapstaden. Väl inne i stadskärnan gör vi ett besök på Table Mountain. Härifrån har man fantastiska 360-vyer över staden och dess ytterområden.
Sedan checkar vi in på Radisson RED. Detta trendiga hotell är beläget i Waterfront, vilket innebär en promenad på ca 20 minuter till Start & Målområdet.

Fredag 14 okt:
Efter en härlig frukost på hotellet åker vi på en guidad tur söderut längs Kaphalvön. Utflykten börjar med den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive. Här stannar vi till för att njuta av utsikten och vi gör även ett stopp vid ”Shark Spotters Lookout Point”.
Vi rundar av dagens utflykt med ett stopp i en kåkstad där vi lämnar över skor till en lokal löparklubb.
Tillbaka på hotellet serveras lunch och sedan får man spendera dagen på egen hand. Kvällen bjuder på gemensam pastamiddag på Villa 47 som uppladdning för morgondagens lopp.

Lördag 15 okt:
Terränglopp 22 och 46 km
5 och 10 km lopp
Mer info kommer.

Söndag 16 okt:
Capetown marathon

Måndag 17 okt:
Frukost sedan utcheckning från hotellet och hemresa på eftermiddagen för grundresan.

 

TILLÄGGRESA
2 nätter i vinlandet och 2 nätter på safarilodge utanför Johannesburg

Måndag 17 okt:
Ska man fortsätta sitt äventyr med vinland och safari går bussen vidare mot den vackra vindalen Franschhoek.
Sedan checkar vi in på Protea Hotel Franschhoek, ett mycket trivsamt hotell med bland annat pool och trevliga umgängesutrymmen.
Efter incheckning är dagen fri för egna aktiviteter.

Tisdag 18 okt:
Efter frukost tar vi en buss till trevliga Mont Rochelle där det är dags för gemensam vinprovning och lunch. Sedan går resan åter till byn där resten av dagen är fri. Middag äter man på egen hand.

Onsdag 19 okt:
Vi checkar ut från hotellet efter frukost och tar vi flyget till Johannesburg. Därifrån tar vi en buss vidare norrut till Pilanesberg där vi checkar in på Shepherd’s Tree Gamle Lodge.
Dagen avslutas med en Game Drive i öppna jeepar med snacks och drinkar i solnedgången, samt en lång och trevlig middag tillbaka på lodgen.

Torsdag 20 okt:
Dagen börjar med en morgonfika i gryningen följt av en Game Drive i soluppgången. Tillbaka på lodgen serveras en brunch och därefter får man tid på egen hand för att förslagsvis slappa vid poolen eller vandra. 
Middag på lodgen.

Fredag 21 okt:
Game Drive i gryningen följt av en rejäl frukost på lodgen. Därefter är det utcheckning och sedan beger vi oss mot Johannesburg (ca 3 timmar) där vi sedan flyger hem ifrån.