Kapstaden Marathon

Loppet

Maearagin CPT

Lördag 15 oktober  -fakta –
5 km
10 km 
22 km terränglopp
46 km terränglopp

Söndag 16 oktober – fakta –

Capetown marathon

 Dagen börjar med en tidig frukost och samling i receptionen. Vi beger oss sen mot startområdet som ligger alldeles intill VM-arenan Cape Town Stadium, mitt i Green Point. Resan till starten tar ca 10 min. Starten för 10K Peace Race är 07.00 och för marathonlöprna 07.30.

Loppet är sen ett mycket naturskönt lopp som ringlar sig efter Atlantkusten. Du kommer passera många av stadens sevärdheter så håll ögonen öppna. Att springa det här loppet är ett spännande sätt att få uppleva mycket av det staden har att erbjuda. Du kommer att springa förbi bla. Liesbeek River, the Rondebosch Common, he Newlands Cricket ground, Groote Schuur, the University of Cape Town, Robben Island och Table Mountain. Du springer ut från staden och vänder sen tillbaka och tar sikte på Table Mountain och stadens stadskärna igen. Målet ligger mitt i Green Point och du går i mål med Table Mountain som bakgrund. En mäktig känsla. Det är en härlig stämning och mycket händer. De som är med och inte vill springa kommer ända få en riktigt fin upplevelse.

Deltagarna är en blandning av elitlöpare och andra. Så banan passar de som siktar på en riktigt bra tid lika bra för de som inte har något tidsmål att klara av. Maxtid är 8 timmar.