Camp Mallorca - För alla Sinnen!

Camp Mallorca – Vandringsvecka på Mallorca 1-8 oktober 2022

Häng med på Vandringsresa till vackra Mallorca!
datum:
1-8 oktober 2022


För en naturälskare med vandringslust kan Mallorca visa upp så mycket mer än stränder och badorter – vi ser fram emot att ta er med ut och upptäcka öns guldkorn av natur och kultur på en vandringsvecka du förhoppningsvis sent kommer att glömma.

Vi kommer under veckan att göra fem vandringar på olika platser så att du får en allsidig bild av öns vackra landskap som möjligt. Vi vandrar mellan landsbygd och apelsin- och citronlundar till högre toppar med vacker utsikt. Längs vägarna möts du troligtvis av bergsgetter och åsnor. De flesta av vandringarna klassas som medel till medelsvår. 

Under veckan vandrar vi också genom den vackra byn Fornalutx där det finns tid för en fika på en av de smala gränderna eller på mysiga torget. Vi besöker också den ekologiska apelinsodlingen Ecovinyassa i Sóller där vi bjuds på färskpressad apelsinjuice och en lättare mallorquinsk lunch. En av dagarna avslutar vi vandringen med vingårdsbesök där vi får prova på lokalt producerat vin.

Passa också på att besöka vackra Palma för shopping och restaurangbesök. Varför inte ett besöka på den pampiga katedralen. 

Vi utgår varje morgon från hotellet när vi tar oss mot vandringarna i vår buss. På eftermiddagarna när vi kommer tillbaka från våra vandringar väntar skön rörlighet eller yoga för att strecha ut kroppen ordentligt efter en dags vandring.

Med oss på resan har vi kunniga vandringsledare som kan vandringslederna väl och som gärna delar med sig om växter och  historia och aktuella händelser på ön.

__________________________________________________________________________

Preliminärt program: (Kan komma att ändras)

 

DAG 1 Lördag – Ankomstdag

Ankomst till Palma och transfer till Hotell Senses Palma Nova.

16:00 Välkomstmöte med information om veckan
19:00 Gemensam middag 

DAG 2 Söndag

09:15 Avresa från hotellet mot vandringen Es Coll de Sa Gramola – Saraccó

Vi börjar veckan med en vandring för att gå in våra skor, vi tar buss mot söder och påbörjar vår vandring på en vackert belägen rastplats som ligger ca 345möh och är belägen ca 5 km norr om byn Andratx. Vandringen går mestadels på stenig landsväg och erbjuder en vacker utsikt över områdena sydväst om Mallorca. Bussen tar oss tillbaka till hotellet alternativt tar bussen oss ned till Puerto de Andratx där man kan fika eller äta lunch på egen hand (ingår ej).

Längd: ca 10 km/ höjd upp ca 100 m och höjd ner ca 300 m
Total tid med stopp ca 3,5 tim.
Svårighetsgrad: Medel

16:00 Rörlighet/yoga
19:00 Gemensam middag 

DAG 3 Måndag

09:15 Avresa från hotellet mot vandringen Vattenreservatet Cuber och L’Ofre

Denna tur startar i bergen ovanför Sóller, ca 1,5 timme från ert hotell i Palma, på 800 m.ö.h. Vi börjar vandringen med en tur längs själva dammen Cuber, med Mallorcas högsta berg, Puig Major, i norr i ryggen. Här brukar man stöta på både nyfikna åsnor och ulliga får. Vi fortsätter sedan upp till Coll de L’Ofre (900 m.ö.h., som har en vacker utsikt ner mot Cuber och kringliggande bergen. Härifrån är det dags att bestiga toppen L´Ofre for de som vill.  Har vi tur med vädret ser man nästan hela Mallorca. Vi äter vår medhavda picknick (ingår) medan vi beundrar utsikten och vandrar sedan ned igen mot vattendammen.

Valfritt om man vill vara med upp till toppen eller om man föredrar den kortare varianten utan toppbestigning. 

Längd: ca 12 km/8 km , höjdmeter upp 480 m/ 100 m, höjdmeter ner 480 m/100 m. 
Total tid med stopp ca 4,5 timmar
Svårighetsgrad: Medelsvår / Lätt, cirkulär

16:00 Rörlighet/yoga 
19:00 Gemensam middag 

DAG 4 Tisdag

09:15 Avresa från hotellet mot vandringen Soller – Fornalutx – Biniaraix. 

Vi börjar vandringen i bergsbyn Soller med sina smala gator och pittoreska stenhus och när vi når utkanten styr vi uppåt mot byn Fornalutx som är utsedd till en utav Spaniens vackraste byar och har vunnit flera utmärkelser för att de bevarar de ursprungliga byggnadssederna. Väl framme i Fornalutx så får man lite tid på egen hand för att gå runt i de smala gränderna för att ta lite bilder och njuta utav byn. En kaffe eller ett nypressat glas med apelsinjuice kanske lockar på det lilla torget innan vi samlas igen och går tillbaka via byn Biniaraix . Här går man genom apelsin och citronlundar med mysiga små stenhus innan man åter når byn Soller. Vi besöker också den ekologiska apelsinodlingen Ecovinyassa i Soller för en lätt lunch (ingår)

Längd: ca 10 km med en lätt stigning ca 200 m,  Lätt
Total tid med stopp ca 3-3,5 timmar
Svårighetsgrad: Lätt

16:00 Rörlighet/yoga 
19:30 Gemensam middag 

DAG 5 Onsdag – fri dag från vandring

07:30 Morgonyoga
10:30 Core/flex
Lunch på hotellet ingår denna dag.

En fri dag med tid för vila och återhämtning eller varför inte ta en eftermiddag/kväll inne i Palma för shopping och middag. 
Middag ingår inte denna dag.

DAG 6 Torsdag

09:15 Avresa från hotellet mot vandringen Esporles – Banyualbufar

Leden Camí des Correu (”postleden”) var fram tills dess att man byggde den väg som binder samman de båda byarna Esporles och Banyalbufar längs med vilken man färdades en gång i tiden. Det är en av de mest uppskattade vandringslederna på hela ön. Det är en lättillgänglig och välmarkerad stenstig genom ek- och pinjeträdsskog varifrån vi kommer ha en hänförande utsikt över kusten. Morerna anlade terrasser med hjälp av en väldigt speciell byggmetod som kallas ”Pedra en sec”. Här har man lyckats omvandla karga klippor till bördig odlingsmark. Odlingsterasserna med sina fantastiska bevattningssystem, är ett arv från de arabiska erövrarna. Vi avslutar vandringen med ett besök på Bodegan Son Vives i Banyualbufar för vinprovning med småplock (ingår).

Banyalbufar (Bunjola al-bahar, ”den lilla byn med vinodlingar vid havet”) är en av de mest pittoreska byarna på Mallorca.

Längd: ca 9 km , höjdmeter upp ca 200 m, höjdmeter ner ca 400 m.
Total tid med stopp ca 3 timmar
Svårighetsgrad: Medel

16:00 Rörlighet/yoga 
19:00 Gemensam middag

DAG 7 Fredag 

09:15 Avresa från hotellet mot vandringen Sóller- Puerto de Sóller.

Vandringen utgår ifrån byn Soller och upp genom pinjeskog och åldriga olivlundar. Vi går en gammal stig som leder oss upp mot berget och som tar oss till en härlig gård med möjlighet för kaffe och hembakta bakverk. Efter fikastopp så tar turen oss vidare ut mot kusten och slutligen till fyren som ståtligt vaktar över Port de Sollers hamn. Den sista biten njuter vi utav härlig havsutsikt och när vi kommer ned till hamnen finns möjlighet för lunch (ingår ej).

Längd: ca 12,5 km , höjdmeter upp ca 250 m, höjdmeter ner ca 300 m.
Total tid med fika stopp ca 4 timmar
Svårighetsgrad: Medelsvår

16:00 Rörlighet/yoga 
19:00 Frivillig gemensam middag, ingår inte

DAG 8 Lördag – Hemresedag

Frukost och avresa

______________________________________________________

Detta ingår i din resa

 • Flyg med SAS t/r inklusive alla skatter och 23 kg bagage
 • Transfers t/r flygplats-hotell
 • Logi i vald rumskategori
 • Frukost alla dagar
 • 5 middagar (vanligt vatten ingår)
 • 1 enkel picknickpåse måndag
 • 1 lätt lunch på Ecovinyassa tisdag
 • 1 lunch på hotellet onsdag
 • 1 vinprovning med småplock torsdag
 • Alla vandringar och yoga/träningspass enligt program
 • Transport till och från vandringarna
 • Springtimes reseledarservice på plats

Tillval på plats:

 • Avslutningsmiddag fredag

 

Instruktörer på plats

 • Åsa Stelin Barrén

  Instruktör

 • Helle Thorgersen

Camp Mallorca – Soft träning med Friskis&Svettis 15-22 oktober 2022

Soft Träning med Friskis&Svettis är en aktiv tränings- och semesterresa för dig som vill uppleva världen genom att se nya platser, ha roligt och hålla dig stark länge. Friskis&Svettis soft koncept rik...
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Hitta balansen 8-15 oktober 2022

Följ med på en resa för livet med fokus på återhämtning, träning och goda matvanor tillsammans med Itrim....
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Frisk & Stark med Friskis&Svettis 29 okt – 5 nov 2022

I oktober/november kan du följa med oss och Friskis&Svettis på en skön träningsvecka till Palmanova. Här på solsäkra Mallorca mixar du träning och avkoppling med närheten till Palma och stadens härlig...

Camp Mallorca – Vandringsvecka på vackra Mallorca 25 mars – 1 april 2023

Häng med på Vandringsresa till fantastiska Mallorca! För en naturälskare med vandringslust kan Mallorca visa upp så mycket mer än stränder och badorter - vi ser fram emot att ta er med ut och upptäcka...
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Frisk & Stark 8-15 april 2023

Häng med på en träningsvecka i vår till solsäkra Mallorca där vi mixar träning och avkoppling med närheten till Palma och stadens härliga utbud och puls. Vi tränar främst utomhus på hotellets terrass,...
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Holistic week 15-22 april 2023

Holistic Training (Cecilia Gustafsson) fyller en vecka med upplevelser för alla dina sinnen. En vecka som bara handlar om dig och helheten i ditt välmående! Målet är att med pepp, skratt, rolig tränin...
FRÅN 15 950 SEK