Camp Mallorca - För alla Sinnen!

Vandringsresa Mallorca 26 mars – 2 april 2022

Häng med på Vandringsresa till vackra Mallorca!
datum:
26 mars – 2 april

 

För en naturälskare med vandringslust kan Mallorca visa upp så mycket mer än stränder och badorter – vi ser fram emot att ta er med ut och upptäcka öns guldkorn av natur och kultur.

Vi kommer under veckan att vandra på olika platser så att du får en allsidig bild av öns vackra landskap. De flesta av vandringarna klassas som medel till medelsvår. 

Preliminärt program: (Kan komma att ändras!)

Lördag

Ankomst till Palma och transfer till Hotell Senses Palma Nova.
16:00 Välkomstmöte med information om veckan
19:00 Gemensam middag 

Söndag

09:00 Avresa från hotellet mot vandringen Es Coll de Sa Gramola – Saraccó

Vi börjar veckan med en enkel vandring för att gå in våra skor, vi tar buss mot söder och påbörjar vår vandring på en vackert belägen rastplats som ligger ca 345möh och är belägen ca 5 km norr om byn Andratx. Vandringen går mestadels på stenig landsväg och erbjuder en vacker utsikt över områdena sydväst om Mallorca. Möjlighet till fika på någon utav de små barerna i den lilla byn S Arraco innan bussen tar oss tillbaka till hotellet alternativt tar bussen oss ned till Puerto de Andratx där man kan fika eller äta lunch på egen hand (ingår ej).

Längd : ca 10 km/ höjd upp ca 100m och höjd ner ca 300m

Total tid med stopp ca 3,5 tim.

16:00 Rörlighet/yoga
19:00 Gemensam middag 

Måndag

09:00 Avresa från hotellet mot vandringen Vattenreservatet Cuber och L’Ofre

Denna tur startar i bergen ovanför Sóller, ca 1,5 timme från ert hotell i Palma, på 800 m.ö.h. Vi börjar vandringen med en tur längs själva dammen Cuber, med Mallorcas högsta berg, Puig Major, i norr i ryggen. Här brukar man stöta på både nyfikna åsnor och ulliga får. Vi fortsätter sedan upp till Coll de L’Ofre (900 m.ö.h., som har en vacker utsikt ner mot Cuber och kringliggande bergen. Härifrån är det dags att bestiga toppen L´Ofre for de som vill.  Har vi tur med vädret ser man nästan hela Mallorca. Vi äter vår medhavda picknick (ingår) medan vi beundrar utsikten och vandrar sedan ned igen mot vattendammen.

Valfritt om man vill vara med upp till toppen eller om man föredrar den kortare varianten utan toppbestigning. 

Längd : ca 12 km/8 km , höjdmeter upp 480 m/ 100 m, höjdmeter ner 480 m/100 m. Medelsvår / Lätt , cirkulär

Total tid med stopp ca 4,5 timmar

16:00 Rörlighet/yoga 
19:00 Gemensam middag 

Tisdag

09:00 Avresa från hotellet mot vandringen Soller – Fornalutx – Biniaraix. 

Vi börjar vandringen i bergsbyn Soller med sina smala gator och pittoreska stenhus och när vi når utkanten styr vi uppåt mot byn Fornalutx som är utsedd till en utav Spaniens vackraste byar och har vunnit flera utmärkelser för att de bevarar de ursprungliga byggnadssederna. Väl framme i Fornalutx så får man lite tid på egen hand för att gå runt i de smala gränderna för att ta lite bilder och njuta utav byn. En kaffe eller ett nypressat glas med apelsinjuice kanske lockar på det lilla torget innan vi samlas igen och går tillbaka via byn Biniaraix . Här går man genom apelsin och citronlundar med mysiga små stenhus innan man åter når byn Soller. Vi besöker också den ekologiska apelsinodlingen Ecovinyassa i Soller för en lätt lunch (ingår)

Längd : ca 10 km med en lätt stigning ca 200m,  Lätt

Total tid med stopp ca 3-3,5 timmar

16:00 Rörlighet/yoga 
19:30 Gemensam middag 

Onsdag

07:30 Morgonyoga
10:30 Core/styrka
Lunch på hotellet ingår denna dag.

En fri dag med tid för vila och återhämtning eller varför inte ta en eftermiddag/kväll inne i Palma för shopping och middag. 
Middag ingår inte denna dag.

Torsdag

09:00 Avresa från hotellet mot vandringen Esporles – Banyualbufar

Leden Camí des Correu (”postleden”) var fram tills dess att man byggde den väg som binder samman de båda byarna Esporles och Banyalbufar längs med vilken man färdades en gång i tiden. Det är en av de mest uppskattade vandringslederna på hela ön. Det är en lättillgänglig och välmarkerad stenstig genom ek- och pinjeträdsskog varifrån vi kommer ha en hänförande utsikt över kusten. Morerna anlade terrasser med hjälp av en väldigt speciell byggmetod som kallas ”Pedra en sec”. Här har man lyckats omvandla karga klippor till bördig odlingsmark. Odlingsterasserna med sina fantastiska bevattningssystem, är ett arv från de arabiska erövrarna. Vi avslutar vandringen med ett besök på Bodegan Son Vives i Banyualbufar för vinprovning med småplock (ingår).

Banyalbufar (Bunjola al-bahar, ”den lilla byn med vinodlingar vid havet”) är en av de mest pittoreska byarna på Mallorca.

Längd : ca 9 km , höjdmeter upp ca 200 m, höjdmeter ner ca 400 m,  Lätt

Total tid med stopp ca 3 timmar

16:00 Rörlighet/yoga 
19:00 Gemensam middag

Fredag 

09:00 Avresa från hotellet mot vandringen Sóller- Puerto de Sóller.

Vandringen utgår ifrån byn Soller och upp genom pinjeskog och åldriga olivlundar. Vi går en gammal stig som leder oss upp mot berget och som tar oss till en härlig gård med möjlighet för kaffe och hembakta bakverk. Efter fikastopp så tar turen oss vidare ut mot kusten och slutligen till fyren som ståtligt vaktar över Sollers hamn. Den sista biten njuter vi utav härlig havsutsikt och när vi kommer ned till hamnen finns möjlighet för lunch (ingår ej).

Längd : ca 12,5 km , höjdmeter upp ca 250 m, höjdmeter ner ca 300 m .  Medelsvår

Total tid med fika stopp ca 4 timmar

16:00 Rörlighet/yoga 
19:00 Frivillig gemensam middag på restaurang, ingår inte

Lördag 

Frukost och avresa

Ett par saker att tänka på inför resan

Den ungefärliga distansen i kilometer i dagsprogrammen är inte något mått på svårighetsgraden. En kort vandring kan gå i kuperad terräng medan en längre vandring kan följa lättgångna stigar. Ibland, på grund av väderomständigheter eller andra uppkomna hinder, kan vandringarna behöva läggas om eller ändras till alternativa vandringar. 

Viktigt med bekväma skor och bra sula, gärna vandringskänga samt kläder efter väder. Medtag alltid något enklare att äta och dricka längs vägen.

Detta ingår i din resa

 • Flyg med SAS t/r inklusive alla skatter och 23 kg bagage
 • Transfers t/r flygplats-hotell
 • Logi i vald rumskategori
 • Frukost alla dagar
 • 5 middagar (vanligt vatten ingår)
 • 1 picknick påse måndag
 • 1 lätt lunch på Ecovinyassa tisdag
 • 1 lunch på hotellet onsdag
 • 1 vinprovning med småplock torsdag
 • Alla vandringar och pass enligt program
 • Springtimes reseledarservice på plats

Observera att denna resa har annat upplägg än vanliga Camp mallorca veckor.

Instruktörer på plats

 • Helle Thorgersen

 • Åsa Stelin Barrén

  Instruktör

Camp Mallorca – Sång och träningsglädje 24 sep – 1 okt 2022

Nu har du ett gyllene tillfälle att få sjunga tillsammans med fantastiska Kerstin Ryhed och Britta Bergström som du känner igen från Allsång på skansen och Så mycket bättre, allt i en härlig kombinati...
FRÅN 16 450 SEK

Camp Mallorca – Vandringsvecka på Mallorca 1-8 oktober 2022

Häng med på Vandringsresa till fantastiska Mallorca! För en naturälskare med vandringslust kan Mallorca visa upp så mycket mer än stränder och badorter - vi ser fram emot att ta er med ut och upptäcka...
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Soft träning med Friskis&Svettis 15-22 oktober 2022

Soft Träning med Friskis&Svettis är en aktiv tränings- och semesterresa för dig som vill uppleva världen genom att se nya platser, ha roligt och hålla dig stark länge. Friskis&Svettis soft koncept rik...
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Hitta balansen 8-15 oktober 2022

Följ med på en resa för livet med fokus på återhämtning, träning och goda matvanor tillsammans med Itrim....
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Frisk & Stark med Friskis&Svettis 29 okt – 5 nov 2022

I oktober/november kan du följa med oss och Friskis&Svettis på en skön träningsvecka till Palmanova. Här på solsäkra Mallorca mixar du träning och avkoppling med närheten till Palma och stadens härlig...