Camp Mallorca - För alla Sinnen!

Camp Mallorca – Livets cykelresa 25 september – 2 oktober 2021

livets cykelresa på mallorca – med beata sandström och daniel breece

datum: 25 september – 2 oktober 2021

BOKNINGEN ÄR STÄNGD!

 

Välkommen på livets cykelresa! En fantastisk och unik cykelupplevelse för den aktiva cyklisten som vill upptäcka Mallorca! Är du tävlingscyklist eller en glad motionär? Vi erbjuder 2-3 olika grupper varje dag med anpassad längd och hastighet så att det ska passa alla. Cykling ska vara roligt, njutbart och även utmanande, för den som vill.

Beata Sandström och är fd landslagscyklist. Under sin aktiva karriär besökte Beata regelbundet Mallorca. På våren åkte hon ner för att vässa formen inför klassikerna och på hösten för att förlänga säsongen. Det finns inte en stigning som Beata inte har kört i sin jakt på kilometer. Man kan säga att det har varit en förälskelse sedan 2007 som bara har växt sig allt starkare. Idag är hon bosatt på ön sedan 6 år tillbaka. Beata har guidat oändligt många cyklister på våra vägar, tävlat i de regionala tävlingarna och kör med de lokala klubbarna. Bättre insider blir nog svårt att hitta

Daniel Breece är chefredaktör på tidningen Bicycling och har cyklat i över 25 år. Numera blir det mest en mix av flera discipliner, men främst Landsväg, XC, Enduro och en gnutta Gravel. 2020 är han lagkapten för MTB laget Team Bicycling och är även en del av Skoda Cycling team. 

 

Preliminärt program för veckan:

 

Varje rutt anpassas för grupperna. Målet är att vi skall ha samma fikaplats för alla.

Dag 1

Ankomstdag. Transfer till hotell, leverans hyrcykel (hyra av cykel kan göras här) och en kortare runda för att stämma av att all utrustning passar gästen. På kvällen samlas vi drink och en presentation av ledarna samt går igenom programmet. Vi skapar direkt en positiv och trygg miljö där det alltid är nära till skratt och ingen fråga är för ”pinsam”.

Dag 2

Vi mjukstartar på småvägar till Calvia, Santa Maria och vidare till Alaro. I Alaro fikar vi på David Muntaners cafe och butik. Hit kommer allt ifrån proffs för en cortado till glada turister för en god boccadillo och smoothie. Hemvägen går via den berömda ”tyskvägen”, som slingrar sig mellan stengärsgårdar, fårhagar och mysiga finkor. Turen i sin helhet bjuder inte på några större stigningar men ger ett behagligt motstånd i mjuk kullar.

Dag 3

Idag känner vi lite försiktigt på bergen. Vi tar oss förbi Calvia och Santa Maria och vidare genom Santa Eugenia, Algaida och till toppen av platåberget Randa. En stigning på ca 4,4km. Men efter ansträngningen kommer en belöning! På toppen blickar vi ut över
Mallorcas inland och har möjlighet att fylla på energidepåerna med en välbehövlig fika. Hemvägen rullar vi ner till Montuïri, Pina, Biniali, Consell, Palmanyola, Calvia och till hotellet.

Dag 4

Idag skall vi besegra Mallorcas bergskedja, Tramuntana. Vi cyklar från hotellet till Calvia, Andratx och sedan börjar vår första stigning. Vi följer kanske Mallorcas vackraste väg genom mysiga bergsbyar och oftast ser vi det glittrande Medelhavet nedanför de väldiga klipporna. Under turen kommer vi stanna till på två fikaställen för att fylla på med energi. Ett av stoppen kommer vara hos bröderna Reyes i Deia. De före detta proffsen driver idag café och cykeluthyrning i den pittoreska byn. Efter att vi har fyllt på med energi fortsätter vi mot Sóller och tar oss ann den längsta stigningen på ön, Puig Major. För de flesta kommer den här stigningen ta cirka en timme och väl uppe stannar vi till för fotografering och sedan vidare mot klostret i Lluc. Här på den mysiga innergården intas den andra fikan för dagen. Nu är det mestadels neråt innan vi åter ser det glittrande havet. Till vår hjälp under dagen har vi en så kallad följebil. Den åker efter gruppen med extra energi, extra utrustning samt med möjlighet att ta upp trötta
cyklister. Väl i Puerto Pollenca möts vi av en buss som
sedan tar oss hela vägen tillbaka till hotellet.

Dag 5

Idag värker benen på de allra flesta och därav har vi en vilodag. Vi erbjuder buss in till den praktfulla staden Palma. Det finns många anledningar till att staden placerat sig som en av Europas trendigaste städer; breda moderna avenyer står i kontrast till smala,
mysiga gränder i gamla stan. Vi stannar till hos Jakub på Workshop café för en kaffe och lite småprat. Han en av sportcheferna för det Polska proffslaget CCC. Men när han inte är på resande fot står han med sin fru och erbjuder goda bakverk och kaffe i utkanten av Palma. Här träffar man ofta på proffs från hans lag och andra cykelentusiaster.
Efter ett kort stopp möts vi av vår guide som tar oss till fots genom Palmas små och mysiga gator. Självklart kommer vi besöka alla måsten för cyklister, tex. de exklusiva cykelklädesmärkena Café du cyclist, Pas Normal Studios och Rapha. Men vi får även lära oss
mer om tex La Seu (katedralen) och gamla stan.

Sedan är det dags att flanera runt på egen hand och njuta av atmosfären, arkitekturen och kanske lite shopping innan vi samlas för tapasmiddag och sedan tar bussen oss tillbaka till hotellet.

Dag 6

Man kan inte besöka Mallorca på cykelsemester och inte besöka byn Petra. Under framförallt våren så blir Petra till ett cykelmeka. Här träffas cyklister och fikar på torget. Här finns chans att du träffar kompisar hemifrån tillsammans med lokala cyklister.  Varför inte prova en bocadillo med skinka och ost, eller en Gató mandelkaka?

Vi fortsätter sedan vidare till Colonia de Sant Pere där vi besöker bodega Conde de Suyrot. Efter en härlig vinprovning sitter vi ner och njuter i eftermiddagssolen med några tapas. Efter någon timme går bussen tillbaka till hotellet.

Dag 7

Vår sista cykeldag tar vi oss an stigningen till Galilea, Puigpunyent, Esporles, Bunyola, kaffestopp i Bunyola på torget. Sedan upp till Orient. En fantastisk liten stigning som får en att känna sig som i en sagovärld. Naturen får en att känna det som att man slungas
tillbaka några 100 år i tiden. Vidare susar vi ner till Santa Maria och vidare tillbaka till hotellet. Turen bjuder på några höjdmeter och gör att vi får ut det där lilla sista ur benen innan hemfärden.

Dag 8

Efter frukost hämtar bussen upp oss för att åka till flygplatsen och hem till Sverige.

______________________________________________________

Hyra eller ta med egen cykel
Hyra av cykel kan göras via denna hemsida

Om du vill ta med dig en egen cykel, maila till johanna.jansson@springtime.se.

Föreläsning
Utöver ovan program ingår det även en föreläsning som presenteras på det slutgiltiga programmet som skickas ca 2 veckor innan avresa.

Våra guider
Vi har svensktalande guider. De är vana vid att guida och kan därför enkelt komma med tips för att hjälpa vidare i sin cykling. Men viktigast av allt, vi tänker på säkerheten och vi sprider glädje till våra gäster.

Varför cykla på Mallorca?
Mallorca har sedan länge varit ett mecka för cyklister. På vinter en gömd pärla. Men i januari/februari kommer proffslagen hit. De söker torra vägar och milt klimat. Och på liten yta hittar man på Mallorca både en svindlande vacker bergskedja med högsta punkt (Puig Major) på 1445 m.ö.h. Ett fantastiskt inland med pittoreska byar med små torg. Perfekta för en kaffe i solen. Men vi har även en underbar kust, närheten till havet gör att ön håller en behaglig temperatur, och vi kan njuta av bad och spektakulära vyer.
Kan fler än 300 000 cyklister per år ha fel?! Svaret är nej, välkomna till Mallorca – cykelparadiset.

Instruktörer på plats

  • Beata Sandström

  • Daniel Breece

Camp Mallorca – Friskis&Svettis 9-16 april 2022

På solsäkra Mallorca mixar du träning och avkoppling med närheten till Palma och stadens härliga utbud och puls. Vi tränar främst utomhus på hotellets terrasser, på stranden eller i gymmet....
FRÅN 15 950 SEK

Camp Mallorca – Holistic Week 16-23 april 2022

Holistic Training, Cecilia Gustafsson fyller en vecka med upplevelser för alla dina sinnen. En vecka som bara handlar om dig och helheten i ditt välmående!...
FRÅN 15 950 SEK