Camp Mallorca - För alla Sinnen!

Klimatkompensation

Vi är medvetna om att nästan allt vi människor gör skapar avtryck på vår miljö och därför är arbetet med att utveckla vårt arbete inom hållbarhet viktigt för oss. För oss är hållbarhet brett och handlar om en helhet, där flera delar bör tas i beaktning. Det innefattar bland annat det som är vår kärnverksamhet, att bidra till en god hälsa och välmående bland människor och i en förlängning samhället. Utöver området hälsa och välmående har vi valt ytterligare ett par områden, utifrån FN:s globala mål, som vi vill fokusera vårt hållbarhetsarbete på. Du kan läsa mer om arbetet och de mål vi valt här.

Ett av målen vi har satt är att öka andelen resor och events som inte kräver flyg som transportmedel. Vid sidan om att vi jobbar mot det målet vill vi också bidra till projekt som utvecklar klimatsmarta lösningar. Vi har därför valt att, i de fall flygbolaget själv inte klimatkompenserar, göra en klimatkompensation när du bokar en resa med flyg via oss. 

Flyger du med SAS på någon av våra resor så klimatkompenserar de för alla deras Eurobonusmedlemmar. Är du inte medlem så rekommenderar vi dig därför att ansöka om att bli det, vilket är helt gratis: https://www.sas.se/eurobonus/

För övriga flygresor med andra bolag än SAS, har vi valt att jobba med Go Climate Neutral som stöttar FN-certifierade klimatprojekt. Klimatkompensationen är baserad på hur stort avtryck en medelsvensk har på ett år, gångrat med två.

Vår kompensation på resor som inte genomförs med SAS görs enligt nedan modell:

Inom Skandinavien – Vi kompenserar med ett gåvokort för 1 månad/person som reser (73 sek).

Inom Europa – Vi kompenserar med ett gåvokort för 3 månader/person som reser (220 sek).

Till Nordamerika – Vi kompenserar med ett gåvokort på 6 månader/person som reser (440 sek).

Till övriga världen – Vi kompenserar med ett gåvokort på 12 månader/person som reser (880 sek).

I samband med att vi skickar ut den sista informationen inför din resa kommer vi att bifoga gåvokortet för den specifika resans totala kompensation. 

Dessutom klimatkompenserar vi för alla våra ledare, föreläsare och internt anställda med ett gåvokort för ett helt år. 

Vill du själv kompensera för ditt totala klimatavtryck samt göra en beräkning av din påverkan på ett år rekommenderar vi att du gör detta hos Go Climate Neutral.