Camp Kroatien - Ztark och uthållig med Zdravko!

Vodice & närområdet

Vodice ligger drygt en timme norr om Split som speciellt under sommarhalvåret är en välbesökt kuststad. Orten ligger i området Dalmatien i sydvästra Kroatien och här finns ett stort antal öar och flera städer som är populära tursitmål. Vodice är bland annat känd för sitt rika kulturella utbud, sina pittoreska restauranger, caféer och barer samt det gedigna sport- och rekreationsutbud som erbjuds. I Kroatien finns i stort sett bara stenstränder och Vodice är inget undantag. För underlätta sol och bad har man skapat dekorativa badplattformar i betong längs med stranden. 

En härlig strandpromenad sträcker sig genom staden och längs det kristallklara havet vidare till orten Tribunj som ligger ca 4km västerut. I närområdet ligger två nationalparker och vi kommer att besöka den ena, Krka, under Camp Kroatien. Parken sträcker sig längs floden med samma namn och är känd för sina spektakulära vattenfall. 

20 minuter från Vodice ligger staden Sibenik med många historiska och kulturella byggnader. Vi gör en gemensam kvällstur till staden under vår resa och Zdravko kommer att guida er runt bland gränder och katedraler.