Camp Alcudia Klassikern
14-21 april 2018

Simning

 

Du ska vara simkunnig och ha god vattenvana, du är nyfiken på crawl för att kanske satsa på Vansbrosimningen på sikt, men du kan också ha gått en nybörjarkurs tidigare och vill få en bättre teknik och flyt i din simning. Är du erfaren simmare och hellre vill träna själv så finns goda möjligheter till öppetvattensimning i havet utanför hotellet, vattentemperaturen brukar ligga mellan 17 och 22 grader. Enklare våtdräkter finns att hyra på stranden. Vi kommer också att lägga ett par simpass i simhallen som ligger ca 500m från hotellet. Den är öppen för allmänheten och har bra öppettider. 

Vi genomför grundläggande teknikövningar för crawl både på land och i vatten. Vi anpassar nivån efter gruppen och lägger extra vikt på individuell feedback. Om du aldrig provat crawl tror vi att du kommer kunna lära dig grunderna och få med dig bra övningar du kan fortsätta med själv när du kommit hem. Har du redan lite grunder i crawl så putsar vi på tekniken och hittar vad just du behöver öva extra på. Det finns också möjlighet att öva teknik för fjärilsim, tävlingsbröstsim och ryggsim.

Vi fördelar simningen mellan hotellets pooler (det finns två – en mindre, uppvärmd och en större som är lite svalare), det långgrunda havet utanför och simhallen. Simningen läggs schemamässigt efter att cykelgrupperna kommit tillbaka till hotellet, så du kommer att både hinna cykla och simma på dagarna innan hotellets brakmiddag. Sedan somnar du gott 🙂 

Niklas Gunnarsson hålller i simningen andra veckan och är tränare för vuxencrawl i Falu Simsällskap – den första simföreningen som tilldelats Vansbrosimningens ”certifierad crawlkurs” (http://vansbrosimningen.se/certifierad-crawlkurs/)

Ser fram emot att träffa dig vid bassängkanten/stranden i vår!