20-27 oktober 2018 - Aktiv Senior Palma

(Hotell Vasco ej aktiv)

 AS Hotel VASCO DA GAMA HOTEL SWIMMING-POOL 1_mindre

Vasco da Gama Hotel ***

Adress: Av. Infante D. Henrique
8900-412 Monte Gordo – Algarve – Portugal
Tel: +351 281 510 900
Fax: +351 281 510 901

Läge
Hotellets läge kan inte bli bättre där det ligger på stranden och bara hundratalet meter från Monte Gordos absoluta centrum och stadens casino. Den två mil långa stranden är underbar att promenera eller jogga på och givetvis lockar ett dopp i Atlanten. Bara ett par hundra meter från hotellet ligger också ett härligt naturreservat med fina stigar för sköna promenader eller kanske en joggingtur.

Rummen
Hotellet har idag 180 rum som alla har balkong/terass, satellit-tv, badrum med badkar/dusch, kylskåp, a/c, hårfön, telefon mm. Rummen är ljusa och relativt fräscha om än inte så stora. Två garderober och en byrå gör att man kan packa upp sin resväska.

Faciliteter
Vasco Da Gama erbjuder en härlig atmosfär och många inbjudande utrymmen för sociala aktiviteter. Det finns flera rum där du kan sitta och läsa, surfa på nätet, spela kort eller bara titta ut över havet. Hotellets båda barer (en inne och en ute) är mycket trevliga, perfekta för en kaffe eller drink efter maten. Varje kväll erbjuds någon form av underhållning i hotellets bar. Hotellets restaurang som serverar både frukost och middag är ombonad och trevlig och servicen är mycket bra. För er aktiva har hotellet tennis (2 banor), mini-golf, biljard, pingis och ett gym med ett 15-tal olika maskiner. Poolområdet erbjuder två pooler (ej uppvärmda) med gott om solstolar.

Närliggande städer
Närliggande orter är Vila Real Santo Antonio (3 km), Tavira (20 km) och spanska Ayamonte (4 km inkl färjetranport). Alla väl värda ett besök. Ca 5 mil bort finns Algarves ”huvudstad” Faro där även flygplatsen ligger. Närmaste riktigt stora stad är Sevilla, Spanien, som ligger 17 mil bort (en sightseeingtur arrangeras hit varje vecka).

Övrigt
I hotellets allmänna utrymmen finns trådlöst internet tillgängligt gratis. Du behöver dock egen dator. Om du inte vill släpa med egen dator finns 3-4 olika internetcaféer inom en radie av 300 meter.

Givetvis städas det dagligen och den mat som serveras i hotellets restaurang är riklig (buffé) med flera huvudrätter, soppa, salladsbord och självklart dessert. Hotellet är en liten pärla med mycket trevlig personal och bra service. Det är 3-stjärnigt och har små skavanker men det uppvägs mer än väl av den härliga atmosfären, alla faciliteter och det underbara läget.

Historia
Vasco Da Gama Hotel var Algarves första hotell när det invigdes 1960. Det blev omgående en succé med sitt perfekta läge på stranden och Algarves underbara klimat. Gäster strömmade till från hela Europa och hotellets 60 rum byggdes relativt omgående till med ytterligare 65 rum till en total av 125.

Hotellet namngavs efter den berömda upptäcktsresande Vasco Da Gama som 500 år tidigare genomförde den genom tiderna längsta resan till sjöss då han upptäckte sjövägen till Indien med ankomst Calcutta den 20 maj 1498.

Hotellet, som representerade en väldig stor investering för regionen, byggdes med elegant arkitektur och med stor hänsyn till gästernas bekvämlighet och trevnad.

Alla rum fick moderna a/c-system, privat bilparkering för gästerna och ett speciellt lekområde för barn, allt detta var för tiden ansett som väldigt ovanligt och luxuöst.

Vid denna tid var hotellet klassificerat som ett av Europas bästa och många bland världens ”jetset” bodde här. Mest berömda svensk som bodde här när det begav sig var Ingrid Bergman som spenderade sköna dagar på hotellet med sin man Lars Schmidt i början av 60-talet.

Hotellet har behållit en härlig atmosfär och du känner att det är något speciellt med hotellet så snart du stiger in i lobbyn.

Vi vågar utlova en riktigt trevlig vistelse på Vasco Da Gama Hotel!