Aktiv kultur och upplevelseresa i Mozarts spår - Salzburg Senior 25-29 september 2024

Salzburg

Salzburg är verkligen en stad känd för sitt rika kulturarv och musikaliska historia, mycket tack vare dess koppling till den legendariska kompositören Wolfgang Amadeus Mozart.

Gamla staden är ett världsarv enligt UNESCO, med sin historiska och välbevarade barockarkitektur och utsmyckade interiörer. Stadens charm förstärks av dess livliga kulturscen och dess naturliga omgivningar, som inkluderar vackra landskap, berg och sjöar.

Geografiskt ligger Salzburg vid floden Salzachs strand på norra sidan av Alperna. Den dramatiska bakgrunden av bergen i söder kontrasterar vackert med det lugna låglandet i norr. Den närmaste alptoppen, Untersberg, bara några kilometer från stadskärnan. Gamla stan, präglad av barocktorn och kyrkor, är innesluten av två mindre berg, Mönchsberg och Kapuzinerberg.

Salzburg är välkänd för sin imponerande barockarkitektur och rika historia. Staden är en magnet för musikentusiaster från hela världen tack vare sina många högkvalitativa festivaler som pågår året runt. Stadens mest kända musikaliska arv har lämnats av ingen mindre än Wolfgang Amadeus Mozart, en Salzburg-son. Platser som Mozarts födelsehus i Getreidegasse och hans bostad på Makartplatz har omvandlats till museer och välkomnar nu besökare att utforska hans liv och arbete.

Staden Salzburg ligger cirka 150 km öster om München, Tyskland, och 300 km väster om Wien.