Om Resan

Aktiv kultur och upplevelseresa i Mozarts spår - Salzburg Senior 25-29 september 2024

aktiv kultur och upplevelseresa i Mozarts spår – 

Senior resa till Salzburg 
Datum: 25-29 september 2024

Upptäck vårt spännande nya resmål Salzburg på en aktiv seniorresa! Vi kombinerar kultur och upplevelser med morgonrörlighet och vacker vandring i Alperna tillsammans med vår inspirerande ledare.

Salzburg är en stad känt för sitt rika kulturarv och dess koppling till den legendariska kompositören Wolfgang Amadeus Mozart. Under resan kommer du att guidas genom den vackra staden, Mozarts hemstad, där vi bland annat besöker hans födelseplats, Hohensalzburg-fortet och platser från Sound of Music. Du får också möjlighet att uppleva vackra alperna när vi besöker Schafberg. Regionen Salzburger Land är perfekt för friluftsentusiaster, och under en av dagarna beger vi oss upp i bergen. Du kan själv välja om du vill vandra eller ta tåget.

Salzburgs gamla stad är ett UNESCO-världsarv med sin välbevarade barockarkitektur och utsmyckade interiörer. Stadens charm förstärks av den livliga kulturscenen och dess naturliga omgivningar, inklusive vackra landskap, berg och sjöar.

Under vistelsen får du en perfekt kombination av kultur, vandring och rörelse för kroppen tillsammans med ett trevligt sällskap. Vi bor bekvämt på Dorint City Hotel Salzburg, beläget centralt mellan huvudjärnvägsstationen och den gamla staden. Hotellet erbjuder moderna rum i varma färger, en restaurang som serverar både moderna och traditionella regionala rätter, en lobbybar och ett litet spa. Frukost ingår varje dag.

Det här är en resa du inte vill missa!