Bicycling & Cykelvasan

Träning

TC Sälen v32-232

Långpass
Träningen under vårt Cykelvasaläger är anpassad för att du ska bli en bättre cyklist och för att din Cykelvasa ska bli så bra som bara är möjligt. Många av passen vi kommer köra under veckan har en relativt låg intensitet. Boosta din form tätt in på loppet och njut av starka ben mellan Sälen och Mora. Under långpassen har våra ledare tid att titta på hur du cyklar och hjälpa till med små förändringar som gör stor skillnad. 

Teknik-clinics
Tillsammans med Sveriges bästa cyklister har vi satt ihop olika program för att träna teknik. Med rätt teknik känner du dig trygg på cykeln och kan cykla snabbare och mer effektivt. 

Rörbäcksnäs MTB Open
Ett par dagar innan ett längre lopp kan det vara bra med en kortare genomkörare i tävlingsfart. Under Cykelvasalägret erbjuder vi möjligheten att delta i ett kortare mtb-lopp i Rörbäcksnäs som ligger i närheten av Sälen.

Återhämtning och Styrka
Varje morgon kan du välja att börja dagen med ett skönt avslappningspass för att kroppen ska få vakna på ett lugnt och bra sätt. Under veckan kompletteras det med ytterligare rörelse- och smidighetspass, samt styrka just för dig som cyklist. 

Utomhusgymmet i Lindvallen 
Utomhusgymmet är byggt helt i trä och är skapat i samarbete med alpina landslaget. Placeringen är kullen mellan Ski Lodge och Lindvallen Fäbod. Det finns både lättare och tyngre maskiner/vikter, för att alla ska ha möjlighet att köra ett skönt träningspass ute i fjällmiljön. Stanna till på gymmet efter cykelpassen, stretcha eller kör ett styrkepass – enklare kan det inte bli! 

 

TC Sälen v31-47