Gabriel Forss körresa
Sydafrika 3-10 sep 2014

Hotell

President

Protea Hotel President ****
4 Alexander Road, Bantry Bay, Cape Town
T: +27 (21) 434 8111

Detta fyrstjärniga hotell ligger centralt och bra med ca 6-8 minuters bilväg till både det berömda shoppingcentret i hamnen, V&A Waterfront och Kapstadens stadskärna. I bostadsområdet Sea Point, som ligger ett stenkast från hotellet, ligger även ett flertal trevliga restauranger och butiker med en riktigt lokal känsla. 

Hotellet ligger vid Atlantkusten med fin utsikt över Lion’s Head. Hotellets centrala läge har gjort hotellet mycket populärt och det är enkelt att via strandpromenaden ta sig till Kapstadens absoluta centrum. Rummen är ljusa och rymliga och hotellet har pool, resturang och ett gym. 

 

CPT Ivory lodge_1

Ivory Tree Game Lodge *****

Hotellet ligger i nordöstra delen av Pilanesberg Game Reserve. Pilanesberg är ett område ca 3 timmars bussresa från Johannesburg. Det är Sydafrikas fjärde största nationalpark. Lodgen håller hög standard, har ca 60 dubbelrum med luftkonditionering. trots att hotellet är stort, är känslan familjär och intim.

Hotellet har pool, SPA, 2 utomhusrestauranger och en presentshop. Det ligger mitt i en nationalpark och det gör att du kommer känna att du är i händelsernas centrum.  Hotellet har konferensrum där körträningen äger rum. Från detta hotell utgår sen safari där förhoppningen är att du ska få se The Big 5, leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel.