Du reser tryggt med Springtime

Bokar du en tränings- eller löparresa med oss, gör du det för att du vill resa iväg på en aktiv semester och uppleva något mer än på en vanlig resa.

Vi arrangerade vår första resa 1986 och har sedan dess haft fler än 100 000 nöjda resenärer. Lång erfarenhet innebär många fördelar, men framförallt är det en trygghet. Även om de flesta av våra resenärer aldrig behövt fundera i de banorna kan det vara skönt att veta att du får hjälp om olyckan är framme.

ATT RESA MED EN ARRANGÖR

Som researrangör måste vi förhålla oss till och följa de riktlinjer som våra myndigheter ger oss, inte minst UDs reserekommendationer. Om UD avråder från att resa till en viss destination så faller alla avtal och alla pengar återbetalas. Detta gäller även i fall då en myndighet i det land vi ska resa till tar beslut som gör att resan inte kan genomföras. Om ingen myndighet tagit ett beslut som påverkar resan så gäller däremot vanliga avbeställningsvillkor.
När avråder UD från resor?

Aktuellt

Resor längre fram i tiden

För att en resenär ska ha rätt att avboka utan kostnad krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som den aktuella resan genomförs. Eftersom en avrådan kommer att tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert, kan man INTE avboka en resa som ligger långt fram i tiden. Om avresan ligger längre fram i tiden än 14 dagar gäller vanliga avbokningsvillkor.

Just nu ingår Springtimes trygghetspaket på alla träningsresor

Trygghetspaketet innehåller bland annat Öppet köp fram till 60 dagar innan avresa & fri ombokning fram till 14 dagar innan avresa. Läs mer om alla fördelar här.

Ovan gäller alla träningsresor utanför Sverige. Gäller ej löparresor (resor där en startplats till ett lopp är bokningsbar).

PAKETRESELAGEN

Om du har bokat en paketresa är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att du som resenär är skadeslös i det fall en av våra leverantörer inte fullföljer det som lovats. Skulle något sådant inträffa erbjuds du då ett likvärdigt alternativ för hotell, flyg eller annan typ av transport – och i annat fall får du pengarna tillbaka.
Läs mer om paketreselagen hos Konsumentverket

RESEGARANTIER

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi mot förmodan skulle drabbas av insolvens.
Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

SE ÖVER DIN RESEFÖRSÄKRING ELLER HEMFÖRSÄKRING MED RESESKYDD INNAN RESAN PÅBÖRJAS

Generellt så är det din hemförsäkring som skyddar dig vid resor om olyckan är framme. Visst försäkringsskydd kan ingå när du betalat din resa med bankkort. Villkoren är olika beroende på vilket försäkringsbolag och vilken typ av försäkring man har. Läs på dina försäkringsvillkor! Försäkringsbolagen har nu ofta separat information gällande coronarelaterade frågor på sina respektive hemsidor.

EUROPEISKA SJUKFÖRSÄKRINGSKORTET

Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet på resan eller beställ ett sådant utan kostnad hos försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.
Läs mer: Vad är det europeiska sjukförsäkringskortet?

LOKALA AGENTER OCH SVENSKA RESELEDARE

Vi har svenska reseledare på våra destinationer som tillsammans med våra lokala agenter tar mycket god hand om dig. Oavsett om något oönskat skulle inträffa under din resa eller inte.

SPRINGTIME ÄR MEDLEMMAR I TOURS

Vi är medlemmar i den globala researrangörsorganisationen TOURS. Medlemsföretagen inom TOURS arrangerar årligen resor för hundratusentals löpare runt om i världen. Genom nätverket inom TOURS kan medlemsföretagen utbyta erfarenheter, samarbeta på olika sätt och framför allt hjälpa varandra för att ge löparna en trygg resa där de kan fokusera på upplevelsen.

SPRINGTIME ÄR MEDLEMMAR I SVENSKA RESEBYRÅ- OCH ARRANGÖRSFÖRENINGEN (SRF)

Vi är medlemmar i SRF och det är en kvalitetsstämpel. Alla medlemmar förbinder sig att följa SRF:s uppförandekod, stadgar och andra riktlinjer samt att följa beslut fattade i Allmänna reklamationsnämnden och UD:s reserekommendationer. De bevakar och ger oss råd i branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.

VARMT VÄLKOMMEN PÅ EN RESA MED TRYGGHET, OMTANKE, GEMENSKAP OCH AKTIVITET I FOKUS!