Portugal i framkant

 

PRISBELÖNTA PORTUGAL

Portugal har för fjärde året i rad fått utmärkelsen som världens bästa resmål vid World Travel Awards, resebranschens egen gala, som nu senast hölls den 2 november. Bland hela 27 utmärkelser som tilldelades Portugal, blev Algarve för tredje året i rad korade till Europas ledande stranddestination.

HÅLLBARHET I FOKUS

I november lanserade Portugal en treårig hållbarhetsplan med målsättningen att bli världens mest hållbara destination. Deras metod ska vara att positionera Portugal som en av världens mest konkurrenskraftiga, säkra och hållbara destinationer genom att satsa på ekonomisk, social och hållbar utveckling, med FNs 17 hållbarhetsmål som riktlinjer. Bland annat innefattar det att öka antalet energieffektiva turistföretag med 50 procent och att ge 50 000 anställda inom resebranschen utbildning inom hållbarhet.

SAFE TRAVELS

Portugal var första landet i Europa att tillägnas Safe Travel-certifiering av World Travel & Tourism Council (WTTC). En stämpel som togs fram för att upprätthålla ett säkert resande genom att erkänna destinationer som uppfyller framtagna hälso- och hygienkrav.

CLEAN & SAFE

Portugals turistbyrå har tillsammans med deras nationella hälsomyndighet tagit fram en Clean & Safe-certifiering med målet att erkänna verksamheter som uppfyller framtagna säkerhetsåtgärder för att minimera smittspridning av covid-19. En certifiering som måste ansökas om och som säkerställs genom slumpmässiga kontroller. Alla Springtimes hotell i Portugal är Clean & Safe-certifierade.

Läs mer om våra träningsresor till Monte Gordo på Algarvekusten