Monte Gordo

FAO löpbild strand 14

Monte Gordo heter den lilla fiskebyn, 45 minuter från Faro som du bor i. Den är vackert belägen mellan pinjeskog och den milslånga stranden. Här finns ett begränsat antal hotell, en liten stadskärna med gågator, restauranger, pubar, diskotek och givetvis lite shoppingmöjligheter.

Valet av Algarvekusten och byn Monte Gordo för vårt Training Camp grundar sig kort och gott på att landskapet och staden erbjuder de faciliteter vi vill ha. Det vi fastnade för är en fantastisk strand, underbar pinjeskog full av löpspår och kanske det faktum att Algarvekusten sägs ha det bästa klimatet i världen, eller vad sägs om 250 soldagar om året? Klimatet är perfekt för aktiviteter och motion då Atlantkustens vindar ser till att det inte blir för varmt men inte heller för kallt. Vi åker hit när det är som tråkigast i Sverige och som bäst för träning och utomhusaktiviteter i Portugal, februari-maj och september-november.

FAO kettlebells 14

För att bli motiverad och engagerad att träna, krävs en bra och inspirerande miljö. Vi ger dig optimala träningsmöjligheter och fantastiska omgivningar på Algarvekusten. Inom bekvämt avstånd från vårt hotell finner du:

* Löp- och promenadstigar i det närliggande naturreservatet.
* En fantastisk strand för morgonjoggen och/eller kvällspromenaden.
* En träningsplattform ute på stranden för olika gruppträningspass.
* En simanläggning.
* En tennisanläggning i toppklass med nio banor.
* Flera mycket bra golfbanor.

FAO fighting 14

Omgivningar runt Monte Gordo
Förutom de utomordentliga träningsmöjligheterna finns det även mycket annat att göra. Det finns flera små trevliga städer att besöka och fina utflykter du kan göra, allt inom några mils avstånd från vårt hotell.

Sista staden innan den spanska gränsen är Vila Real de San António. Den har en pittoresk hamn med en underbar utsikt över floden Guadiana, som mynnar ut i Atlanten tre kilometer från Monte Gordo. En trevlig utflykt är att ta färjan över floden till den spanska staden Ayamonte. Färden tar bara 20 minuter och anblicken av Ayamonte – den vita staden – är hänförande. Här hittar du flera mysiga restauranger, caféer, pubar samt en hel del trevlig shopping.

Training.camp-portugal-senior-host_monte-gordo