Michael Johansson

Michael Johansson, 54 år, är från Umeå och har jobbat med rygg-, nack-, led- och idrottsskador sedan början av 80-talet, då han utbildade sig till Naprapat i Stockholm. Sedan dess har det blivit åtskilliga vidareutbildningar i många länder världen över: akupunktur i Kina och Norge, olika kiropraktiska tekniker i USA, Spanien, Italien, Danmark, Sydamerika m.m.

Michael startade Umeå rygg- & ledklinik 1984 och har sedan dess utvecklat kliniken successivt och i nuläget är de fyra naprapater och en kiropraktor och kliniken har drygt 12 000 registrerade patienter.

Michael har även forskat vid N.U.S. angående yrselproblematik vid nackbesvär, tillsammans med Dr. Hannu Heikkilä. M.D. På nittiotalet startade och drev han gymmet Träna i Umeå och han har dessutom hjälpt de flesta elitklubbarna i Umeå, under åren. Han har hjälpt och hjälper många framgångsrika manliga och kvinnliga landslagsutövare i deras karriärer och han hjälper även Friidrottsgymnasiet i Umeå, med deras elever.

Att jobba med att hjälpa människor med deras besvär på ett naturligt sätt är både hans jobb och största intresse. ”Det är fantastiskt att se människor bli friska och må bra med tekniker som får deras nervsystem att fungera bättre. Genom att analysera, diagnostisera och behandla ORSAKEN till symtomen, ger man kroppen en möjlighet att själv läka SYMTOMEN som uppkommer, tex. muskelspänningar och smärta.”

Michael har framför allt valt att jobba med olika justeringstekniker, som han under sina år kommit fram till fungerar bäst: ”Får vi kroppen i balans så att den inte kompenserar, kan den självläka. Den bästa doktorn har vi själva, inom oss”.

Det har varit en glädje att varje dag gå till jobbet, tycker han. 

Det har varit en spännande resa, ett fantastiskt jobb och liv i 30 år. Michael är också fantastiskt glad att hans äldste son Christoffer (till slut), valde samma väg som honom och är klar kiropraktor 2014.

Själv har han spelat fotboll, innebandy och tränat judo i många år, men framförallt alltid tränat för att hålla sig i form, både fysiskt och psykiskt. Dessutom försöker han leva ett roligt, intressant, spännande, bra och hälsosamt liv.

Hans måtto är:

”Ett väl fungerande nervsystem är en förutsättning, för ett friskt och lyckligt liv”.

 

Resor med Michael Johansson:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: https://springtime.se