Karin Björkegren Jones

Karin Björkegren Jones är journalisten som blev yogalärare och författare. Karins nyfikenhet och lust att lära sig mer har gjort att hon också utbildat sig till lymfmassör, botanisk aromapedagog och ekologisk hudvårdsterapeut. Dessutom har Karin har avverkat första steget på utbildningen till Självläkningsterapeut, en kombinationsutbildning i medicinsk yoga, näring, kost och livsstil. Hälsa är Karins stora intresse och det ämne som hon också skrivit flera böcker om som; Nya knip, en bok om bäckenbottenträning, Omstart, en bok lymfsystemet och Balans en bok om hur man på naturlig väg kan boosta sköldkörteln är några av titlarna. 

 Karin Björkegren Jones har undervisat i yoga sedan 2001 och hon har anordnat retreats och workshop både i Sverige och utomlands i många år. Karin har också gett ut 15 yogadvder, 17 böcker om yoga och hälsa. Dessutom driver hon podden PAUS där hon guidar lyssnarna med meditationer som hon skrivit. 

 

2012 drabbades Karin av hormonell och inflammatorisk bröstcancer och genomled alla tuffa cancerbehandlingar, som även gav henne biverkningar. För många är Karin en röst som ifrågasätter den gängse vården och följare på sociala medier, verktyg att förbättra sin egen hälsa.

–       Jag älskar att dela med mig av mina erfarenheter och den kunskap jag efter många års studier både i hälsa och yoga gett mig. 

–       Jag får ofta frågan om cancern lärt mig något. Nu nio år senare ser jag att jag lärde mig att ta plats i mitt eget liv och modet att våga utsätta mig för saker, att ta mig ur comfort zone. Mod, kraft och självkärlek är vad jag vill ingjuta i varje yogaelev.

Resor med Karin Björkegren Jones:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se