Anders Szalkai

Anders är en av Sveriges bästa maratonlöpare genom tiderna, med meriter från OS, VM och EM och med en seger i Stockholm Marathon 2001. 
Anders började med friidrott i ungdomsåren och höll främst på med medeldistanslöpning. 
Under en skolresa i Paris efteranmälde han sig till maratonloppet som gick samma helg och upptäckte då som 19-åring sin maratontalang när han sprang i mål på 2.32.48. Efter det har det blivit över 60 maratonlopp världen över med 2.12.43 som bästa tid.


Elitkarriären började Anders trappa ner efter segern i Stockholm Marathon men han har fortsatt träna löpning och tävla i maraton för att som han själv säger ”inte kan sluta springa”.
 Anders är utbildad på GIH i Stockholm och han upptäckte under sin egen karriär hur kul och inspirerande det var att hjälpa andra med träning.

Anders var med redan på Springtime Travels första Training Camp i början på 2000-talet på Mallorca. Förutom att leda träningar fysiskt har Anders gjort webb-baserade träningsprogram på Marathon.se som blivit mycket uppskattade av löpare i hela Sverige. Anders jobbade som runningansvarig på PUMA i 5 år och har efter det jobbat i 7 år på Stockholm Marathongruppen. Han har också jobbat som  huvudledare med ansvar för träningsprogram mm. på Sveriges största löpargrupp Team Stockholm Marathon. Nu mera är Anders anställd som chefredaktör på tidningen Runners World.

Resor med Anders Szalkai:

Training Camp 19-26 mars 2022: Löparvecka - Allt om löpning

Hitta löparglädjen på våra populära löparveckor tillsammans med våra duktiga coacher. Vi har...
FRÅN 11 995 SEK
Alla avreseorter - Faro
19 mar 2022
26 mar 2022

Training Camp 26 mars-2 april 2022: Löparvecka - Allt om löpning

Hitta löparglädjen på våra populära löparveckor tillsammans med våra duktiga coacher. Vi har...
FRÅN 11 995 SEK
Alla avreseorter - Faro
25 mar 2022
01 apr 2022