Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Förutom att han skriver böcker så har han skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och läkemedel, gjort ett Ted talk och ofta medverkat i teve, i program som Vetenskapens värld och Nobelstudion. Han har fått flera utmärkelser för sin bok Hjärnstark (2016).

Uppgradera din hjärna! Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans. Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig.

Anders specialområde är hur träning påverkar hjärnan och hur vi kan optimera vår hjärnhälsa genom att röra på oss. Anders är en av experterna i TV-programmet Vardagspuls där han pratar om medicin och träning på torsdagarna.

Foto: Caroline Andersson

Resor med Anders Hansen:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se