Historia

Vår första resa arrangerades till New York Marathon 1986.
Resorna arrangerades under de första tre åren som läsarresor för Tidningen Springtime (numera Runner´s World). Eftersom reseverksamheten expanderade bröts reseverksamheten ut från tidningsverksamheten och 1990 startades Springtime Resor AB.

Under hela 90-talet bestod resmålen endast utav olika lopp, flaggskeppet var (och är) New York Marathon men resor arrangerades till många andra platser såsom Berlin, London, Honolulu, Kenya, Reykjvavik, Sydafrika med flera. 
I början fram till mitten av 90-talet stod ”Tjejmilsresor” – resor till New York, London, Berlin och Honolulu Tjejmil för ungefär hälften av det årliga antalet resenärer. När lågkonjunkturen sedan kom i mitten av 90-talet minskade denna andel väsentligt.

1996 genomfördes, vad som fram till hösten 2014 var vår, enskilt största resa på ett och samma tillfälle. 2014 slogs rekordet då vi var fler än 800 personer till New York Marathon. 

Under 90-talet förvärvades två konkurrerande företag, RunSki och Running World Wide, vilket medförde att vi växte.

2000-talet började väldigt illa med terrordådet i World Trade Center den 11 september 2001. Drygt 60% av dem som tänkt sig åka med till New York Marathon det året hoppade av och det tog ända fram till 2005 innan antalet deltagare var uppe i samma nivå som före terrordåden.

2004 startades dotterbolaget Springtime Travel Norway A/S här är ambitionen är att bygga upp en liknande verksamhet som i Sverige.

I början på 2000-talet startade också våra träningsresor. De första åren som ett rent löparläger på Mallorca men det utvecklades till att innehålla många andra motionsformer.

2005 genomförde vi vårt första Training Camp på Algarvekusten i Portugal och det blev omgående en stor succé. 2008 startade vi Training Camp Thailand, som går över jul och nyår. Våren 2011 satte vi i gång i Turkiet och samma år, 2011 i februari,  gjorde vi också ”Once in a lifetime” Training Camp Caribbean. 2014, startade vi upp med ett sommar Training Camp i Sverige och Lindvallen.

2015 var året då vi då vi återvände till Mallorca och startade upp Tränings och livsstilsresorna. Resorna är som ett light Training Camp och med äventyrliga inslag. 2016 genomförde vi denna typ av resa med flera veckor på Teneriffa, Mallorca och Kreta.  

Efter 2001 har vi haft en årlig uppåtgående trend. Allt fler människor lägger stor vikt vid sin hälsa och allt fler människor vill ha en aktiv semester. Kombinationen gör att vi har en positiv tillströmning av nya resenärer vilket vi tycker är jätte roligt! 

På kontoret i Stockholm är vi 10 personer och i Oslo är vi 1. Det är vi som producerar, säljer, marknadsför och projektleder alla resor.

Ute på resorna är vi över 200 personer på ett år som står för genomförandet. Vi är då en blandad kompott som består av instruktörer, reseledare, föreläsare, inspiratörer, artister, platschefer, guider, naprapater, massörer med flera.

Vi alla som arbetar på Springtime är glada, tacksamma och stolta över att få ha er som gäster. Vi hoppas att ni kommer att fortsätta att ge oss idéer, råd och tips så att vi kan utvecklas och skapa roliga och intressanta resor till alla världens hörn.

Det är ni som gör vår resa möjlig!

Springtime Resor ingår i Springtime Group AB