Inresekrav

Vad gäller för inresa till Spanien:

För inresa till Spanien behöver du uppvisa 3 olika dokument:
QR-kod från ifyllt Spain Travel Health/inreseformulär, Covidbevis och giltigt pass.

Du som resenär är själv ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt, i rätt tid innan avresa. Om detta inte gjorts kommer du att nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Ifall detta sker har du inte möjlighet att få återbetalning för kostnaden av din resa.

 1. För att komma in i Spanien måste man fylla i ett Spain Travel Health/Inreseformulär. Formuläret kan slutföras och skickas in först 48h innan avresa, du måste dock kunna ange din sittplats på flyget. Ni som bokat flyg med oss har blivit förseatade och ni ser era sittplatser i ett separat mejl  där hela flygbokningen framgår. Alla resenärer i sällskapet oavsett ålder måste fylla i inreseformuläret. 

Formuläret kan fyllas i på två sätt:

 • Ladda ner appen SpTH (Spain Travel Health) och fyll i formuläret där.
 •  
 • Fyll i  online på www.spth.gob.es  
 •  
 • Vid frågor om inreseformuläret har spanska myndigheter upprättat en support på engelska som kan kontaktas dygnet runt på tel +34 910 503 050 eller på mail: spth@sanidad.gob.es

Vanliga frågor som uppkommit gällande incheckning och Spain Travel Health formuläret:

 • När du gör inreseformuläret ska du kunna ange din sittplats på flyget. Lufthansa check-in
 • Om du får felmeddelande när du laddar upp ditt covidbevis så kan det vara att du inte fyllt i alla namn eller i korrekt följd. Om du fått felmeddelande en gång kan du också behöva stänga ner och öppna upp formuläret på nytt.

 

2.        

 • Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa. Vi rekommenderar dig att skriva ut ditt intyg när du hämtat det via covidbevis.se så att du har det lättillgängligt under resan.

eller

 • Negativt EU godkänt antigentest inklusive reseintyg på engelska som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Spanien eller ett negativt PCR-test inklusive reseintyg på engelska som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Spanien. Du behöver bara ha ett av covid-19-testen.

eller

 • Intyg på genomgången covid-19-infektion som är som max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats genom PCR-test. Certifikatet ska innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, och innan det är på plats och fungerar i praktiken rekommenderar vi istället att du tar ett antigentest med reseintyg.

3. Giltigt pass.

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier