Information på plats

 

MORGONJOGG

På fredag och lördag morgonjoggar vi gemensamt till och i Central Park. Detta är givetvis frivilligt men mycket trevligt.

EL/MOBIL

I USA är strömmen 110 Volt. En adapter behövs för att använda elektriska produkter.

VÄDER

Mycket stora variationer kan förekomma. Bäst är att kontrollera väderprognosen några dagar före avresa. Ta med löparkläder för alla väder. Och gärna en extra varm och gammal tröja som ni kan kasta bort när startskottet går. Det kan vara nere mot 0 grader på morgonen.

ÄTA I NEW YORK

Vi rekommenderar att ni bokar era restaurangbesök då det ofta är svårt att få bord. På följande länk hittar ni i stort sett alla Manhattans restauranger och ni kan även boka här:

Tänk på att det alltid tillkommer skatt och dricks på priserna. Skatten är på 10% och ett enkelt sätt att räkna ut dricksen är att dubbla skatten. Titta på notan, ibland så har restaurangen själva lagt på dricksen.

VALUTA

US Dollar används. Har man ett kontokort som används i bankomater i Sverige kan man även använda detta i New York. Antingen att betala med eller att ta ut dollar från automater. Drickssystemet är mycket vanligt. Man lämnar cirka 15% på restauranger, barer och taxiresor. För att förenkla det kan man lämna dubbla skatten (tax) på notan. Tänk på att vissa ställen lägger till dricksen automatiskt på notan. Fråga om du är osäker. 

FÖRSÄKRINGAR

Vänligen kontrollera så att du har en bra reseförsäkring. Har du en hemförsäkring kan det vara en god idé att kontrollera vad som innefattas under resan.

St. PATRICK´s DAY PARADE lördag 16 mars

En mycket stor parad som börjar 11.00 på 5 Avenyn och 44:e gatan och går sedan norrut. Läs mer här.

TRANSPORTER

Det är trevligt att upptäcka Manhattans puls och atmosfär till fots. Ibland är dock avstånden stora och då är tunnelbanan väldigt bra. Relativt enkelt, snabb och dessutom trygg att använda. En enkelresa kostar 3 dollar och ett veckokort kostar 34 dollar. Dessa kort gäller även på lokalbussar. Barn under 110 cm reser gratis när vuxen betalar.

Det smidigaste är att använda sitt betalkort vid ingången till tunnelbanan för ”blipp” betalning. Den högsta summa som du kan bli debiterad för under en vecka är 34USD (dvs samma summa som ett veckokort).

Taxi är en annan variant att ta sig runt i. Taxameter används alltid. Man kan betala taxin med kontokort. Det finns över 10 000 taxibilar i New York!

Tunnebanekarta
Tunnelbana app

Restaurangtips runt Upper West

Här kan du ladda ner en pdf med rekommenderade restauranger runt Upper West.

Om du har frågor är du givetvis välkommen att ringa.

Till sist vill vi önska dig en mycket trevlig resa!

 

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier