Abbott World Marathon Majors

Abbott World Marathon Majors är en serie av sex av de största och mest kända maratonloppen i världen: Tokyo Marathon, Boston Marathon, Virgin Money London Marathon, BMW Berlin Marathon, Bank of America Chicago Marathon och TCS New York City Marathon.

Thomas Björnermark, projektledare för våra löparresor, är en av 113 svenskar och en av 7589 i världen, som har sprungit alla Abbott World Marathon Majors och därmed fått den åtråvärda medaljen.

Det var en grymt rolig utmaning att genomföra de sex World Marathon Majors. Genom resorna har jag fått många minnesvärda upplevelser och mött många härliga människor, berättar Thomas som kort har sammanfattat alla loppen:

Boston – En klassisk mara med en fantastisk publik. En av de två loppen som är svårast att få plats till.

Tokyo – En mäktig och snabb mara mitt i centrala Tokyo, ett fantastiskt arrangemang, det andra loppet som är svårast att få plats till.

New York – Det coolaste och världens största maratonlopp i världens häftigaste stad. Största och mäktigaste publiken. Du springer genom New Yorks alla 5 stadsdelar, Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx och Manhattan.

Chicago – En lättsprungen bana med bra logistik kring loppet, du springer igenom 29 neigborhoods och längs med Lake Michigan i en av USA:s trevligaste städer, grym publik.

Berlin – Världens snabbaste banan, här kan du slå rekord! Perfekt temperatur och breda gator med mycket publik.

London – Ännu en klassisk mara med mäktig målgång framför Buckingham Palace. Fantastisk publik.

Läs mer om loppen och resan under respektive länk:

Berlin Marathon – Bokningen till 2022 är öppen

Chicago Marathon – Bokningen till 2022 är öppen

New York Marathon – Bokningen till 2022 och föranmälan 2023 är öppen

London Marathon – Bokningen till 2022 och föranmälan 2023 är öppen

Tokyo Marathon – Ansök om plats till 2023

Boston Marathon – Ansök om plats till 2023

Vi har resor och startplatser till alla lopp!