Om Resan

Prag Marathon

Prag Marathon

Prag Marathon, 7 maj 2017

Fullbokat

Följ med oss till härliga Prag och spring ett av Europas finaste maratonlopp. Det sägs vara ett av världens mest internationella lopp då det finns löpare från drygt 90 olika länder.

 

Historia

Loppet kördes för första gången 1995 och det är en snabb och vacker bana som tar dig genom stadens historiska platser. Start och mål är på det berömda torget Staromestske Namesti i gamla stan precis under den astronomiska klockan. Banan är flack och lättlöpt. Starten går vid 9 på morgonen och man har 7 timmar på sig att ta sig runt.

Upptäck Prag

Prag, den Gyllene staden, är en spännande stad som erbjuder en stor variation av arkitektur, katedraler och andra klassiska byggnader. Det har sagts att Prag liknar Paris. Kanske beroende på arkitekturen, den romantiska atmosfären eller de magnifika och pampiga broarna över floden Moldau.

Nutid och dåtid

Prag tillhör en av Europas mest besökta huvudstäder för det finns så mycket att se och uppleva både historiskt och nutid. Det historiska är alla gamla byggnader, broar och torg och det nutida är alla gatumusikanter, försäljare, ölstugor och restauranger med både lokala specialiteter och internationellt kök.