Om Resan

Medoc Marathon

marathon medoc 2014

Médoc Marathon 9 september 2017

Médoc Marathon är ett måste för löpare som gillar att förena nytta med nöje. Banan sträcker sig genom hela det franska landskapet Médoc och passerar ett 20-tal olika vinslott.

De allra flesta deltagarna är utklädda och årets tema är ”Music in 33 rpm record”. Vissa lägger ner enormt mycket tid, energi och planering på sina kreationer medan andra nöjer sig med en fjäder i håret och eventuellt lite ansiktsfärg. Men en sak är säker, ju ambitiösare utklädning desto mer hejarop och uppmuntran får du längs vägen!

Medoc lopp 7

Médoc Marathon är ett annorlunda lopp eftersom det är obligatorisk utklädning och vätskekontrollerna innehåller bl a vin, ost, kex och torkad frukt. Loppet har ett 20-tal vinkontroller längs banan vilket förmodligen gör detta till världens längsta maratonlopp.

Loppets start och mål är i den pittoreska byn Pauillac, cirka 6 mil norr om Bordeaux. Därifrån går banan genom Médocs vindistrikt och passerar flertalet vinslott där vin/vätskekontrollerna finns. Förutom vin erbjuds naturligtvis också vatten, sportdryck, godis, kakor, apelsiner, ost och mycket annat.

Banan är lite småkuperade, så här slås inga rekord. Däremot gör den fantastiska miljön bland vinodlingar och slott blandat med alla medlöpare det hela till ett minnesvärt lopp.

Sammanfattningsvis är Médoc Marathon är ett evenemang med mycket trevlig och avslappnad atmosfär, fyllt med spex, vin och goda ostar. 

Paris Marathon
09 apr 2017

Följ med oss till härliga Paris och spring ett tidigt vårmaraton. Ett av världens största lopp med över 40000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp...

Swiss Alpine Marathon
30 jul 2016

Följ med på en härlig Training Camp till vackra Davos. Kombinera med Swiss Alpine. Vi erbjuder dessutom yoga, dans, fys och föreläsningar.

New York Tjejmil
10 jun 2017

Följ med till New York och spring New York Tjejmil! Upplev dagar med härlig träning och känn storstadspulsen med shopping, museer, teatrar, restauranger och...

Berlin Marathon
24 sep 2017

Följ med och upplev storstaden Berlin i september. Ett av världens största marathonlopp ! Berlin har en erkänt snabb bansträckning och många slår sina personliga...

Tokyo Marathon
25 feb 2018

Tag chansen och följ med på en fantastiskt intressant och spännande resa till Japans huvudstad Tokyo. Staden är en av världens största med sina cirka 12 miljoner...


Laddar bokning