Om Resan

Médoc Marathon

Médoc Marathon 2021
Loppdag: 11 SEPTEMBER
VÄLJ MELLAN HELT PAKET INKL FLYG ELLER HALVT PAKET DÄR DU BOKAR EGET FLYG. 


Förhandsanmälan till 2021 är öppen!

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik.

Médoc Marathon är ett annorlunda lopp eftersom det är obligatorisk utklädning och vätskekontrollerna innehåller bl a vin, ost, kex och torkad frukt. Loppet har ett 20-tal vinkontroller längs banan vilket förmodligen gör detta till världens längsta maratonlopp.

Loppets start och mål är i den pittoreska byn Pauillac, cirka 6 mil norr om Bordeaux. Därifrån går banan genom Médocs vindistrikt och passerar flertalet vinslott där vin/vätskekontrollerna finns. Förutom vin erbjuds naturligtvis också vatten, sportdryck, godis, kakor, apelsiner, ost och mycket annat.

Banan är lite småkuperad, så här slås inga rekord. Däremot gör den fantastiska miljön bland vinodlingar och slott blandat med alla medlöpare det hela till ett minnesvärt lopp.

De allra flesta deltagarna är utklädda och årets tema är film.
Vissa lägger ner enormt mycket tid, energi och planering på sina kreationer medan andra nöjer sig med en fjäder i håret och eventuellt lite ansiktsfärg. Men en sak är säker, ju ambitiösare utklädning desto mer hejarop och uppmuntran får du längs vägen!

Sammanfattningsvis är Médoc Marathon är ett evenemang med mycket trevlig och avslappnad atmosfär, fyllt med spex, vin och goda ostar. 

Vi har med två ledare från Springtime under hela resan.

Instruktörer på plats

  • Greger Höglund

  • Marie Blommé

    Instruktör

  • Odd Blakkisrud

Paris Marathon
11 apr 2021

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.

New York Tjejmil
12 jun 2021

Följ med till New York och spring New York Tjejmil! Upplev dagar med härlig träning och känn storstadspulsen med shopping, museer, teatrar, restauranger och...

Berlin Marathon
26 sep 2021

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk.