Om Resan

Chicago Marathon

Förhandsanmälan till 2022-års lopp är öppen!


Chicago Marathon 2021

Loppdag: 10 oktober
Ingår i Marathon Majors: Ja 

The Bank of America Chicago Marathon är känt för sin snabba bana. Här har bland annat 4 världsrekord satts, ett flertal nationella rekord och massor av personliga rekord.

Start och mål är i trevliga Grant Park. Cirka 1,7 miljoner åskådare hejar ivrigt på löparna i de 29 ”neighbourhoods” som man springer genom. 

Vi har med oss erfarna ledare på resan. 

Chicago är en av USA:s trevligaste städer. Attraktivt beläget vid Lake Michigan ligger metropolen Chicago, med såväl småbåtshamnar och stora grönområden som några av världens högsta byggnader.

Chicago är en idealisk stad för en weekendresa. Utbudet är rikt på allt från kultur, bra restauranger, varierad shopping och ett spännande nöjesliv. Chicago ligger i delstaten Illinois och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland bor det nästan 10 miljoner invånare. Detta gör Chicago till USA:s tredje största stad.

Staden var under lång tid det största immigrantcentret för svenskarna. Det sägs att staden byggts av svenskar! Av de gamla svenskområdena finns idag bara Andersonville kvar. 

 

Instruktörer på plats

  • Thomas Björnermark

    Ledare

  • Annie Fasth

    Instruktör

  • Anders Forselius

    Ledare

  • Jenny Midbjer

TCS New York City Marathon
06 nov 2022

Förhandsanmälan 2022 och 2023 är öppen. Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och...

Berlin Marathon
24 sep 2022

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk.

Paris Marathon
03 apr 2022

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.

Rio de Janeiro Marathon
05 jun 2022

Följ med och spring Rio de Janeiro Marathon - ett av Sydamerikas bästa maratonlopp. En unik och spännande reseupplevelse.