Cecilia Gustafsson

Genom många års arbete med kroppar, människor och med böcker blir Cecilia mer och mer intuitiv och kreativ i sitt arbete som instruktör och koreograf. Hon rör sig mellan olika tekniker som yoga, dans, funktionella träningstekniker och meditation, och sina redskap att skapa rörelse och styrka hos människor. Roligt tycker hon det är och mer eller mindre livsviktigt har det varit för en del av hennes elever.

Hon är tacksam och ödmjuk över att under åren fått tillgång till så många människor, deras erfarenheter, framtidsdrömmar och generösa ärlighet som elever. Det är via hennes undervisning som definitivt lärt henne mest! 

Just nu arbetar Cecilia mest med konceptet Soma Move och med lansering av sitt årslånga mentorskap Holistic YEAR. 

 

Cecilias träningstips: 

Träningstips 1
Andningen är en nyckel till vårt emotionella tillstånd, eftersom det både speglar och påverkar vår nivå av spänning.

Läge märke till andra och dig själv, hur de tre primära känslomässiga blockeringarna är sammankopplade med en obalans i andningen: 
Ilska – kort inandning och forcerad utandning
. Ledsamhet – korta små inandningar och svag utandning. 
Rädsla – nästan ingen andning alls. 

Bli medveten om hur du andas och låt en naturlig, full och djup andning bli ditt vanligaste andningsmönster! Även i träning!

Träningstips 2
Träna barfota oftare. Fötterna är bärare av mycket information, (då det är mycket nervceller där), till resten av kroppen och gör rörelserna mer harmoniska och koordinativa. Dessutom blir fötterna starka och smidiga. 

Träningstips 3
Värm upp och ge dig mer energi med bakåt/uppåt sträckningar och kraftfullare andetag. Varva ner med framåt/nedåt fällningar och lugnare andetag. Enkel princip, lätt att komma ihåg! Nästa steg är att veta när du behöver vad? Lär känna din energi. När den är som fylligast, när den är låg, hur den blir obalanserad. Planera gärna dagen efter energi istället för bara tid. När är bäst tid för koncentration, träning, att göra rutinärenden osv. Energy management helt enkelt! Och kom ihåg att du behöver samla lite ved regelbundet för att kunna ha till elden….Det är roligt att vara farten, men stöd den aktiviteten med yin-balanserade träning/övningar.

Träningstips 4
Ansiktet smittar resten av kroppen med dess mimik och spänning, eller ickespänning. Så vill du vara avspänd, slappna av i käkar och ögonbryn, vill du dra upp energi och pondus, gör ljud och skärp ögonen.Jag skulle föredra lätt leende mungipor, ögon som slappnar av utåt mot tinningarna, och avspänd käke. 🙂

 

Resor med Cecilia Gustafsson:

Camp Mallorca - Trail&Yoga 12-19 oktober 2024

Peppe & Cecilia bjuder på en underbar vecka med löpning, natur och yoga för kropp, själ och...
FRÅN 18 950 SEK
Alla avreseorter - Palma
12 okt 2024
19 okt 2024